Tea Mensink

Naast mijn werk als leerkracht ben ik steeds bezig geweest me te verdiepen in het leven en de psyche van de mens. Doordat ik een opleiding ben gaan volgen, kan ik op een intensievere manier aan het werk om mensen te begeleiden.

Mijn keuze voor de opleiding bij Spectrum13 is gebaseerd op het feit dat de mens wordt gezien als één geheel. Dat wil zeggen: hoofd, lijf en hart. Gedurende de opleiding ben ik zelf aan de slag gegaan met mijn hoofd, lijf en hart. Het heeft me geholpen om meer in balans te leven. Voor mij betekent dat: iets minder hoofd en meer lijf. Praktisch  gaat het dan om te letten op mijn ademhaling en  bewegen. Daardoor is er meer ruimte ontstaan voor het hart.  Het voelt als een thuiskomen bij mezelf.

Het werk in de praktijk sluit aan bij hoe ik graag leef: gefocust en één ding tegelijk. 


Opleiding en ervaring

 • VWO
 • Bijbelschool De Wittenberg
 • Pabo
 • Leerkracht basisonderwijs
 • Pastorale contextuele hulpverlening
 • Gebedspastoraat
 • Christelijk ervaringsgerichte therapie bij Spectrum13
 • Psychosociale en medische basiskennis
 • Verschillende stages bij Spectrum13
 • Praktijkervaring
 • Ambulant begeleider bij Professionals in NAH

Affiniteit met

somberheid

angst

depressie

burn out

faalangst

onzekerheid

hoogsensitiviteit

introvertheid

hersenletsel

Ervaring cliënten

"Tea heeft mij echt geholpen om nieuwe dingen over mijzelf te voelen en te leren. Ik voelde me bij haar veilig, gesteund, begrepen en ik werd uitgedaagd om te ontdekken wat mij in de weg staat en hier iets mee te doen." (vrouw, 46 jaar)

"De gesprekken met Tea hebben mij enorm geholpen: de creatieve manieren om bij de kern van mijn vraag te komen, haar begeleiding om inzicht in mijn gedrag en overtuigingen te krijgen waren heel behulpzaam. De veiligheid die ze bood, gaf mij veel ruimte om meer over mezelf te ontdekken, waar ik nu veel profijt van heb." (vrouw, 36 jaar)

"De betrokkenheid, het inleven en het stellen van de juiste vragen van Tea hebben me geholpen bij het mijn gevoel te komen. Tea heeft me zelf mijn grenzen laten aangeven." (vrouw, 25 jaar)

"Ik ben blij dat ik het afgelopen jaar therapie heb ontvangen van Tea. Tea straalt rust en warmte uit, waardoor ik de ruimte ervoer om open en eerlijk te zijn. Tea voelde tijdens sessies goed aan wat ik nodig had, waardoor ik na afloop van een sessie mij gehoord en begrepen voelde. Op het momet dat ik ergens in vastliep, ervoer ik bij Tea geen drempel om contact met haar op te nemen." (vrouw, 24 jaar)

"Ik ben erg geholpen door Tea! Door haar scherpzinnigheid & sympathie heeft ze me geleerd dichter bij m'n gevoel te komen. Ze heeft me ook veel inzicht gegeven in m'n gedrag door het gebruik van verschillende creatieve hulpmiddelen. De sessies met Tea zijn erg inzichtgevend en ik zou haar aan iedereen aanbevelen." (anoniem)

"Ik heb me vanaf het begin op mijn gemak gevoeld door je mooie en rustige uitstraling en de manier waarop je luisterde." (vrouw, 55 jaar)

"Tea is een zeer prerttig persoon; ik kon open zijn wat ik normaal niet ben als ik iemand niet goed ken. Het gaf mij een geborgen gevoel. Ze is zeer rustgevend. De sessies hebben me een andere kijk gegeven in het leven en me geleerd om meer aan mezelf te denken. Nee kunnen zeggen is ook geen struikelblok voor mij tegenwoordig." (anoniem)

"In mijn traject naar werk zoeken met alle onzekerheid en strijd hebben de sessies me geholpen hierin stappen te zetten. We hebben veel dingen aan kunnen pakken waar ik in mijn oude werk tegenaan liep. Ik zie mijn nieuwe werk en studieplek met vertrouwen tegemoet. Ook heb ik geleerd weer te "mogen voelen"." (man)