Voor wie?

De begeleiding is gericht op volwassenen vanaf ongeveer 18 jaar die op een bepaald gebied vastlopen in hun leven of uit evenwicht zijn. 

Voorbeelden van onderwerpen vind je hierna. Het is slechts een kleine greep uit vele thema's die kunnen spelen in je leven. 

Onrust en stress

Vermoeidheid, lusteloosheid, hoofdpijn, last van schouders en rug. Dit kunnen symptomen zijn van stress. Als je er midden in zit , is het lastig te zien waar de oorzaken liggen en hoe je hier uit komt. We onderzoeken waar en hoe de stress aanwezig is en hoe je weer tot rust kunt komen.

Onzekerheid

Je voelt je vaak onzeker over wat je doet of wie je bent. Deze onzekerheid probeer je weg te duwen door te doen alsof. Van buiten ziet het er goed uit, maar van binnen is het anders. Je wilt je zekerder voelen, zodat je meer rust ervaart over wat je doet of wie je bent. Je volgt een proces waarbij de therapie je richting geeft om evenwicht tussen je binnen- en buitenkant te gaan ervaren.

 

Controle en verantwoordelijkheid

Verantwoordelijkheid is een mooie eigenschap die veel oplevert. Het kan ook leiden tot oververantwoordelijkheid. Dan gaat deze taak als een voortdurende plicht voelen. Je bent druk om de mensen om je heen gelukkig te maken. Dit kan ten koste gaan van je eigen geluk of gezondheid. Het kost veel energie om hier mee bezig te zijn. Dit merk je in vermoeidheid en het steeds alert zijn. Kun je grenzen voelen en herkennen? Hoe ga je met schuldgevoel om? We onderzoeken samen wat van jou is en hoe je handen en voeten kunt geven aan een gezonde manier van verantwoordelijkheid nemen. 

Bij het controleren van je leven ben je hard aan het werk. Het geeft vaak spanning in je hoofd, nek- en schouderpartij. Je gaat in therapie ervaren hoe het is om meer ontspannen te leven.

Voelen

Het voelen van angst,verdriet of boosheid kan heel eng zijn en  maakt dat je dit uit de weg gaat op allerlei manieren. Dit kan belemmerend zijn om echt bij jezelf te zijn. Als je hoofd en lijf ervaart kun je iets van heelheid gaan voelen. Dit gaan voelen is spannend, vooral om dat het onbekend, pijnlijk en angstig is. Het is kwetsbaar om je hart te openen voor de ander. En juist daar ligt de mogelijkheid om te leren, ontvangen, zien, ontdekken, helen. Therapie kan een veilige plek zijn om dit aan te gaan en hiermee te oefenen.